Kukurūzų traškučiai su vištiena ir majonezo bei grietinės padažu

MĖSA/PAUKŠTIENAUŽKANDŽIAIPAGRINDINIAI PATIEKALAIPUSRYČIAI

zuikioreceptai

11/15/20221 min read

Kukurūzų traškučiai – tai pilnas skonių užkandis arba net pagrindinis patiekalas. Puikiai tinkantis draugų susibūrimui ar kino vakarui namuose.

Vištieną visada galima keisti kita mėsa, kepti ne tik keptuvėje, bet ir grillyje ar virti.

kukurūzų traškučių pagal poreikį

300 g mėgstamu būdu paruoštos vištienos

100 gramų

100 g čederio sūrio

50 gramų

mocarela sūrio

1 vnt raudonojo svogūno

4 v.š. barbekiu padažo

aliejaus kepimui

padažui:

100 g majonezo

100 g grietinės

0,5 citrinos sulčių

1 a.š. garstyčių

0,5 a.š. česnako granulių

1/4 a.š rūkytos paprikos miltelių

druskos

pagardui:

1 vnt avokado

1 citrinos

vyšninių pomidorų

Į kepimo skardą sudedame kukurūzų traškučius. Ant viršaus dedame sluoksnį pvištienos, kurią aptepame barbekiu padažu. Užberiame plonais griežinėliais pjaustytų raudonųjų svogūnų pusžiedžius. Užberiame tarkuoto čederio sūrio ir tarkuotos mocarelos.

Skardą dedame į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 10 minučių, kol sūris išsilydis.

Ruošiame padažą: sumaišome visus padažo ingredientus.

Sūriui išsilydžius, ant kukurūzų traškučių sudedame pusiau perpjautus vyšninius pomidorus, su citrinos sultimis sutrintą avokadą. Dedame kelis šaukštus paruošto padažo.

Valgome dar šiltus.