Štai 10 tyrelių iš moliūgo idėjų praversiančių kūdikio primaitinimo laikotarpiu. Lengvai pagaminama, sveika ir gardu.
Pamenu, kaip su dukrele laukiau primaitinimo pradžios. Galvojau kiek mažoji priragaus, kiek skonių pažins, kiek daug skirtingų tyrelių priragaus, jau tuzinas idėjų sukosi galvoje… ir iš tiesų nuo primaitinimo pradžios mano kūdikis ragavo daug skirtingų skonių, skirtingų tyrelių, tik bėda tokia, kad kaip ir viską tą kūdikio meniu reikia planuoti. Taigi, čia pateikiu mano mažosios ragautų tyrelių iš moliūgo receptus. Gero valgymo!
Beje, jei Jums aktualus šis turinys, išbandykite ir šias:
o visus tyrelių receptus tinkamus nuo primaitinimo pradžios rasite čia.
10 tyrelių iš moliūgo:
1. Moliūgų ir obuolių tyrelė
- 200 g moliūgų (nulupti ir supjaustyti)
- 1 obuolys (nuluptas ir supjaustytas)
- 1/8 a. š. cinamono
- Virkite moliūgą ir obuolį garuose apie 10–15 minučių, kol jie taps minkšti.
- Suberkite cinamoną ir viską sutrinkite iki vientisos masės.
2. Moliūgų ir morkų tyrelė
- 200 g moliūgų
- 1 didelė morka (nulupta ir supjaustyta)
- 1 a. š. alyvuogių aliejaus
- Garuose virkite moliūgą ir morką apie 15 minučių.
- Sutrinkite iki vientisos masės ir įmaišykite alyvuogių aliejų.
3. Moliūgų ir kriaušių tyrelė
- 150 g moliūgų
- 1 prinokusi kriaušė (nulupta ir supjaustyta)
- Garuose virkite moliūgą ir kriaušę apie 10–12 minučių.
- Sutrinkite iki vientisos masės.
4. Moliūgų ir bananų tyrelė
- 100 g virtų moliūgų
- 1 prinokęs bananas
- Moliūgus garuose virkite apie 10–12 minučių, kol jie taps minkšti.
- Sutrinkite kartu su bananu, kol gausite vienalytę tyrę.
5. Moliūgų ir bulvių tyrelė
- 150 g moliūgų
- 1 mažas bulvė (nulupta ir supjaustyta)
- Virkite moliūgą ir bulvę garuose apie 15 minučių.
- Sutrinkite, įpilkite truputį mamos pieno arba kūdikių pieno mišinio.
6. Moliūgų, avokadų ir kriaušių tyrelė
- 100 g virtų moliūgų
- ½ prinokusio avokado
- 1 prinokusi kriaušė
- Garuose virkite moliūgą ir kriaušę apie 10 minučių.
- Sumaišykite su avokadu ir sutrinkite.
7. Moliūgų ir avižinių dribsnių tyrelė
- 200 g moliūgų
- 2 v. š. avižinių dribsnių
- ½ puodelio vandens
- Užvirinkite avižinius dribsnius vandenyje iki minkštumo (apie 5 minutes).
- Moliūgą virkite garuose ir sutrinkite kartu su avižiniais dribsniais.
8. Moliūgų ir persikų tyrelė
- 100 g moliūgų
- 1 prinokęs persikas (nuluptas ir supjaustytas)
- Virkite moliūgą ir persiką garuose apie 10–12 minučių.
- Sutrinkite iki vientisos konsistencijos.
9. Moliūgų ir cukinijų tyrelė
- 150 g moliūgų
- 1 mažytė cukinija (nulupta ir supjaustyta)
- Virkite moliūgą ir cukiniją garuose apie 10–12 minučių.
- Sutrinkite iki vientisos masės.
10. Moliūgų ir slyvų tyrelė
- 100 g moliūgų
- 2 slyvos (nuluptos, be kauliukų)
- Virkite moliūgą ir slyvas garuose apie 10 minučių.
- Sutrinkite iki sklandžios tyrės.