10 tyrelių iš moliūgo (2 dalis) ilgai nelaukus jau ir Jūsų teismui. Paprasti, lengvi, sveiki, nuo primaitinimo pradžios tinkantys tyrelių receptai iš moliūgo pravers ne tik pirmagimius auginančioms mamoms, bet ir toms, kurios jau nebesugalvoja, ką tam kūdikėliui pagaminti. Kaip minėjau, moliūgas buvo vienas mano mažosios mėgstamiausių ingredientų, tad 10 tyrelių iš moliūgo turės ir 3 dalį, o jei pirmąją praleidote štai:
1. Moliūgų ir žiedinių kopūstų tyrelė
100 g moliūgo
50 g žiedinių kopūstų (išskirstyti žiedeliais)
Virkite moliūgą ir žiedinius kopūstus garuose apie 10–12 minučių.
Sutrinkite, kol taps vienalytė tyrelė.
—
2. Moliūgų, batatų ir kriaušių tyrelė
100 g moliūgo
100 g batatų (saldžiosios bulvės)
1 prinokusi kriaušė
Virkite moliūgą ir batatus garuose apie 15 minučių.
Įmaišykite kriaušę ir sutrinkite.
—
3. Moliūgų ir avinžirnių tyrelė
150 g moliūgo
2 v. š. virti avinžirniai
1 a. š. alyvuogių aliejaus
Virkite moliūgą garuose apie 10 minučių.
Sutrinkite moliūgą su avinžirniais, įpilkite alyvuogių aliejaus.
—
4.Moliūgų ir abrikosų tyrelė
100 g moliūgo
3 džiovinti abrikosai (išmirkyti ir virti)
Mirkykite abrikosus vandenyje kelias valandas.
Virkite moliūgą ir abrikosus apie 10 minučių.
Sutrinkite iki sklandžios konsistencijos.
—
5. Moliūgų ir žirnių tyrelė
150 g moliūgo
50 g žirnių
Virkite moliūgą ir žirnius garuose apie 10–12 minučių.
Sutrinkite iki vientisos masės.
—
6. Moliūgų ir špinatų tyrelė
150 g moliūgo
50 g špinatų
Virkite moliūgą garuose apie 10–12 minučių.
Įpilkite špinatus likus 2 minutėms iki virimo pabaigos.
Sutrinkite iki vienalytės konsistencijos.
—
7. Moliūgų ir migdolų sviesto tyrelė
150 g virtų moliūgo
1 a. š. migdolų sviesto (be priedų)
Virkite moliūgą garuose apie 10–12 minučių.
Įmaišykite migdolų sviestą ir sutrinkite iki sklandžios konsistencijos.
—
8. Moliūgų ir mangų tyrelė
150 g moliūgo
½ prinokusio mango (nuluptas ir supjaustytas)
Virkite moliūgą garuose apie 10–12 minučių.
Maišykite su mango gabalėliais ir sutrinkite.
—
9. Moliūgų ir brokolių tyrelė
150 g moliūgo
50 g brokolių (žiedynėlių)
Virkite moliūgą ir brokolius garuose apie 10–12 minučių.
Sutrinkite, kol gausite vientisą masę.
—
10. Moliūgų ir bolivinės balandos tyrelė
150 g moliūgo
2 v. š. virtos bolivinės balandos
Virkite moliūgą garuose apie 10 minučių.
Sumaišykite su bolivine balanda ir sutrinkite iki vientisos masės.