Prisipažinsiu, šie arbūzo ir graikiško jogurto ledai visiškas atsitiktinumas. Gera žinia, kad man pasisekė ir jie gavosi daug skanesni nei buvo planuota. Arbūzo ir graikiško jogurto ledai buvo vienas receptų paruoštų ir publikuotų “Tavo vaikas” žurnalui, taigi kažkelintų metų vasaros receptų žvaigždė – arbūzo ir graikiško jogurto ledai.
Reikės:
4 puodelių kubeliais supjaustyto arbūzo be sėklų
4 šaukštų agavų sirupo ar medaus (vyresniems nei 2 metų vaikams)
1 puodeliso graikiško jogurto
1 šaukšto citrinos sulčių
1/8 – 1/4 puodelio vandens, jei jūsų arbūzas nėra pakankamai vandeningas
1 banano pasirinktinai – ypač kreminei tekstūrai
Trintuvo pagalba sutrinkite arbūzą iki vientisos masės. Gautą masę supilkite į didelį dubenį, įdėkite medaus, jogurto ir citrinos sulčių. Išmaišykite iki vientisos masės.
Pertrinkite mišinį per smulkų sietą į šaldymui skirtą indą. Išmeskite minkštimą.
Šaldykite 1 valandą, tada išimkite ir trintuvo pagalba sutrinkite iki gražios vientisos masės. Kartokite kas pusvalandį kitas porą valandų, užšaldykite dar 1 valandą, tada patiekite.
Jei ledus šaldiklyje paliksite ilgiau nei 2 valandoms, išėmę iš šaldiklio, palikite 5-8 minutėms šiek tiek atitirpiti.