Avižinių dribsnių ir obuolio košė su čija sėklomis ir cianamonu toks paprastas receptas, kad net nedrąsu rašyti. “Ir ką čia rašyti, vienas, du, trys ir yra”, – burbteltų kokia komentatorė. Na, ji ir neklystų, bet dalinuosi košių ar tyelių receptais kūdikiams ne todėl, kad niekas pasaulyje to nemoka ar nesugalvojo, o todėl, kad kartais įsisukame į tuos pačius receptus, pritrūkstame idėjų ir kažkaip pačioms nemiela tam kūdikiui gaminti tampa.
Avižinių dribsnių ir obuolio košė tikrai ne tik kūdikiams skirta, tačiau tinka ir vyresniems vaikams, ir tėvams. Aš pati mielai tokios košės kelis šaukštelius suvalgau.
1/4 puodelio avižinių dribsnių
1/2 puodelio vandens
1 a.š. čija sėklų (pvz., tinka ir moliūgų ar linų)
Šiek tiek cinamono (pagal skonį)
1/2 obuolio, tarkuoto
vyresni nei 2 metai vaikučiai košę gali pasisaldinti
Užvirinkite vandenį. Supilkite avižinius dribsnius. Virkite, vis pamaišydami apie 5 minute. Jei norite, košę sutrinkite iki norimos konsistencijos.
Paruoštą košę sumaišykite su likusiais ingredientais.