Avokado ir obuolio tyrė tinkama pradėjus primaitinimą ir pažindinant su pirmaisiais vaisiais.
Mūsų šeima labai mėgsta avokadus. Na, patikslinsiu… avokadus mėgstu aš ir šeimoje gaminu aš, tai ir valgo avokadus visa šeima. Pamėgau juos netaip seniai, na, prieš kokius 7 metus…
Avokadai labai maistingi, juose daugiau kalio nei bananuose, gausu širdžiai naudingų riebalų, skaidulų ir tt.. Noriu pasakyti, jog nėra priežasties su šiais vaisiais nesupažindinti mažųjų zuikių. Gamindami tyreles iš avokadų rinkitės gerai prinokusius minkštus avokadus. O jei nusipirkote neprinokusius – sudėkite į vieną maišelį su obuoliais ar bananais ir laikykite tamsoje (nebandžiau, bet sakoma, jog sunoks labai greitai). Jei prapjovus avokadą pamatėte, jog prie kaulo yra juodų dėmių – vaikui jo duoti negalima, vaisius yra netinkamas vartoti.
Na, ir obuolys. Jis puikus draugas daugelyje vaikiškų tyrių. Deja, brokolio ir obuolio sąjunga mūsų virtuvėje susilaukė neigiamų įvertinimų. Ir jos likimas baigėsi šiukšlių dėžėje, tačiau dauguma obuolio ir kitų vaisių ar daržovių tyrelių priimamos teigiamai.
Avokado ir obuolio tyrė paprastas ir daug laiko nereikalaujantis tyrės receptas.
10 min
1-2 porcijos
Reikės:
1 avokadas
1 obuolys
vanduo
Obuolį nulupkite, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Supjaustykite avokadą, viską sudėkite į puodą. Įpilkite vandens, jog apsemtų ir virkite, kol suminkštės. Išvirtus vaisius sutrinkite iki norimo tirštumo.
O jei nuo obuolio nepučia pilvuko, nepasireiškia kitų alergijų tyrelės galite ir nevirti. Tyrelę sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. O jei mažylis vyresnis (na, apie 8 mėn) tiesiog sutarkuokite obuolį ir šakute sutrinkite avokadą.