Balandėliai apsimetėliai man labai patiko, kai prieš mėnesį receptą išvydau žurnale Beatos virtuvė (originalus receptas Živilė Turevičienė) ir turėjau pabandyti…
Receptas sukurtas nuolat skubančioms moterims, mamoms, laiko neturinčioms studentėms ar prie puodų nenorinčioms merginoms. Balandėliai apsimetėliai – tai vienas paprasčiausių receptų, tačiau skoniu tikrai nenusileidžiantis tradiciniams balandėliams.
Truputį pagal savo poreikius koreguotam receptui reikės:
50 min
4 porcijos
Kukuliams:
400 g maltos kalakutienos (ar kitos mėsos)
60 g virtų ryžių
400 g šviežio kopūsto
200 g burokine tarka tarkuotų morkų
1 kubeliais pjaustyto svogūno
500 ml sultinio
1 v.š. aliejaus
druskos
Padažui:
1 v.š. miltų
25 g sviesto
2 v.š. pomidorų padažo
2 v.š. grietinės
Į maltą mėsą sudedame ryžius, pagardiname druska ir išmaišome. Suformuojame norimo dydžio kukulius.
Dubenyje sumaišome morkas, svogūnus ir kopūstus. Į puodą įpilame aliejaus ir pusę daržovių masės. Nustatę vidutinę ugnį daržoves pamaišome apie 1-2 minutes, kol šios susmegs. Užpilame stikline sultinio.
Ant susmegusių daržovių sudedame suformuotus kukulius, uždedame likusiomis daržovėmis ir supilame likusį sultinį. Uždengiame puodą dangčiu ir nuo tada, kai vanduo užverda, troškiname 30 minučių.
Kai viskas išverda, skystį nupilame į atskirą indą ir ruošiame padažą. Keptuvėje išlydome sviestą, dedame miltų, pakepiname. Užpilame nusunktu skysčiu ir gerai išmaišome, kad nesusidarytų gumulėlių. Padažui užvirus ir sutirštėjus, sudedame pomidorų padažą, grietinė, išmaišome ir dar paverdame iki minutės. Išvirusį padažą supilame ant kukulių ir daržovių. Gerai išmaišome ir dar 1-2 minutes paverdame, kad padažas tolygiai pasiskirstytų.