Bananų duona

DESERTAI

zuikioreceptai

9/21/2022 2 min read

Nuo vakar atostogauju! Gaila, kad rudeniniai orai nelepina ir didžiąją laiko dalį praleidžiu namie. Todėl vakar pirmoje dienos pusėje suminkiau Neopolietiškos picos tešlą, pagaminau savo mėgstamiausias salotas, suminkiau lęšių kukulius ir iškepiau... bananų duoną. Iš tiesų Matas sumaišė tešlą, o aš duoną pašoviau į orkaitę 30 minučių ir Bam! Yra!

Tikriausiai visos šeimos turi savo pernokusių bananų duonos receptą, ne išimtis ir mes. Jau daug metų gaminu štai taip ir tokiomis proporcijomis ir rezultatu esu visada patenkinta.

Na, štai ir mūsų šeimos mėgstamiausios Bananų duonos receptas:

Reikės:

150 g miltų (75 g kvietinių miltų maišau su 75 g grikių miltų)

1 a.š. kepimo miltelių

150 g sviesto (išlydyto)

100 g cukraus arba saldiklio

2 kiaušinių

3 pernokusių bananų

žiupsnelio druskos

50 g susmulkinto šokolado (galima dėti riešutus, džiovintus vaisius)

2 bananus sutriname su šakute ir suplakame su kiaušiniais ir cukrumi.

Įpilame lydytą sviestą. Suberiame miltus ir kepimo miltelius. Pabarstome druska. Gerai išmaišome. Įmaišome šokolado gabaliukus.

Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, supilame masę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.