Ši bolivinės balandos tyrelė su kriauše ir cukinija gausi baltymų, vitaminų ir mineralų. Saldi tyrelė tinkama nuo 6 mėnesių susipažinus su kiekvienu ingredientu atskirai. Be glitimo, tinkama šaldyti. Bolivinės balandos tyrelė su kriauše ir cukinija patiks daugeliui kūdikių, drąsiai ragaukite ir Jūs, kad įsitikintumėte kokio gardumo Jūsų gaminamas maistas mažyliui.
Reikės:
0,5 puodelio bolivinės balandos
1 prinokusios, nuluptos, kubeliais supjaustytos kriaušės (su išimtomis sėklomis) – vyresniems vaikams žievelės luptų nereikia
1/3 jaunos cukinijos, supjaustytos kubeliais
1 puodelio vandens
Kruopščiai nuplaukite bolivinę balandą, kad būtų pašalintas visas likęs kartumas. Pamirkykite vandenyje ir nusausinkite.
Vidutiniame puode užvirinkite bolivinę balandą su puodeliu vandens. Sumažinkite ugnį, užvirus, apie 10 minučių virkite bolivinę balandą vieną. Po 10 minučių suberkite pjaustytas kriaušes (kriaušių galima ir nevirti) ir cukiniją, virkite dar 7-10 minučių, kol balanda išvirs.
Sutrinkite visus ingredientus iki vientisos masės. Į tyrelė galima įpilti šaukštelį alyvuogių aliejaus.