Bolivinių balandų braunis be glitimo, pieno produktų, miltų, gardus ir paprastas pagaminti.
Net nustebau kokio populiarumo sulaukė mano publikuotas varškės apkepas su bolivinėmis balandomis. Tada net prisižadėjau pasidalinti dar vienu desertu iš bolivinių balandų. Taigi, pristatau šokoladinis bolivinių balandų braunis – šokoladainis. Jei nežinotumėte, tai net nesusimastytumėte, kad šiame kepinyje nėra miltų, šokolado, o apie bolivinių balandų egzistavimą net neįtartumėte.
Šokoladainio pagrindui naudodami Globus bolivines balandas gaminimo laiką sutrumpinsite iki 7 minučių, o šis gražuolis įkaitintoje orkaitėje iškeps per 20 minučių. 27 minutės ir sveikas desertas paruoštas. Ar negali būti puikiau? Ir kas sakė, kad sveikai maitintis reikia laiko?
35 min
Reikės:
1 skardinės Globus bolivinių balandų
50 g smulkintų riešutų
2 kiaušinių
4 v.š. agavų sirupo/medaus
4 v.š. alyvuogių aliejaus
4 v.š. kakavos miltelių
2 a.š. kepimo miltelių
60 ml paprasto ar augalinio pieno
saujos braškių
Kiaušinius iki putų išplakame su medumi, įpilame alyvuogių aliejaus, kepimo bei kakavos miltelius, pieną, išmaišome. Į gautą masę įmaišome riešutus ir bolivines balandas. Tešlą supilame į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant viršaus sudedame braškes. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.