Brokolių ir lapinių kopūstų sriuba gardus ir sotus pasirinkimas per 30 minučių.
Kai į duris pasibeldžia sausis, visi keliai veda link šiltos sriubos, skrudinto duonos skrebučio ir lėto vakaro su šeima.
Šį kartą siūlome pasigaminti gardžią ir puikiai sušilti tiksinčią brokolių, špinatų, kale kopūstų sriubą su skrudintomis moliūgų sėklomis ir kokosų pienu.
30 min
4 porcijoms reikės:
500 g šaldytų brokolių
250 g špinatų
250 g (kale) lapinių kopūstų
3 salierų stiebų
2 susmulkintų skiltelių česnako
2 v.š tarkuoto šviežio imbiero
1 skardinės riebaus kokosų pieno
3 puodelių vištienos arba daržovių sultinio
1 a.š maltos ciberžolės
6 v.š graikiško jogurto
2 v.š aliejaus
6 v.š skrudintų moliūgų sėklų
druskos ir maltų pipirų, pagal skonį
Nuo lapinių kopūstų pašaliname kietus stiebus, kopūstą supjaustome juostelėmis. Riekelėmis supjaustome salierą, susmulkiname česnaką.
Į puodą su aliejumi sudedame salierą ir ant vidutinės ugnies kepame tol, kol salierai suminkštės Suberiame česnaką, tarkuotą imbierą ir kepame dar minutę.
Į puodą sudedame špinatus, lapinius kopūstus ir brokolių žiedynus. Įpilame kokosų pieno, sultinio.
Sriubą užverdame, tada sumažiname ugnį ir dar troškiname 10–15 minučių arba kol brokoliai suminkštės.
Sriubą sutriname iki vientisos masės.
Į dubenėlius įpilame sriubos, įdedame šaukštą jogurto. Užberiame šaukštą skrudintų moliūgų sėklų ir brokolių ir lapinių kopūstų sriuba paruošta