Ši brokolių ir obuolių tyrė yra puikus būdas įtraukti žalias daržoves į jūsų kūdikio mitybą. Skani tyrelė gausi svarbių vitaminų ir sveikų riebalų augančiam kūdikiui. Jei ieškote paprastos, bet gardžios tyrelės recepto – štai jis.
Brokolių ir obuolių tyrė:
- tinka nuo 4 iki 6 mėnesių amžiaus
- yra skaidulų, geležies, kalcio, antioksidantų, folio rūgšties, kalio, vitaminų A, C ir K
- kreminė
- papildyta sveikais riebalais augančioms kūdikio smegenims ir kaulams
tinkama šaldyti
Reikės:
2 puodelių smulkintų brokolių
1/2 nulupto ir susmulkinto obuolio
1 šaukštas kokybiško alyvuogių aliejaus (neprivaloma)
1/4 puodelio skysčio (nuo daržovių garinimo likusio vandens, mamos pieno, pieno mišinio)
Į garintuvą sudedame brokolius ir obuolius, uždengiame dangčiu. Gariname 8-10 minučių, kol brokoliai ir obuoliai taps minkšti. Į maisto smulkintuvą sudedame ingredientus, įpilame aliejaus ir triname, kol masė taps glotni. Jei norisi glotnesnės masės – įpilame papildomo skysčio.
Kiti tyrės apdorojimo būdai:
Nors man priimtiniausias daržovių apdorojimas garuose, tačiau tyrė paruošti galite ir kitais būdais.
Nors aš mėgstu valgyti garintus brokolius, yra keletas kitų būdų, kaip galite paruošti brokolių kūdikių maistui.
Kepimas orkaitėje. Sudėkite brokolius ir obuolius į kepimo skardą ir kepti 200 lapsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 minučių arba koldaržovės taps minkštos. Daržoves sutrinkite, kaip nurodyta anksčiau.
Virimas. Puode užvirkite vandenį sudėkite brokolius ir obuolius ir virkite apie 3 minutes, kol ingredientai suminkštės. Išpilkite vandenį ir daržoves sutrinkite, kaip nurodyta gaminant garuose.
Prieskoniai. Recepte prieskoniai nėra naudojami, tačiau čia puikiai tiks mėtos lapeliai, šviežios citrinos sultys.