Bulvių virtinukai su citrinine vištiena – paprastas vienos keptuvės receptas paruošiamas maždaug per 30 minučių! Sotu ir labai skanu. Bulvių virtinukai su citrinine vištiena nuostabiai tinka šaltomis dienomis, kai labiau nei įsisukti į šiltą pledą reikia šildančio maisto.
4 porcijos
30 min
Reikės:
1 pakelio GNOCCHI (bulvių virtinukų, naudojau be glitimo iš @bionaturalis.lt )
400 g vištienos krūtinėlės
1-2 puodelio sultinio (skystis turi apsemti virtinukus)
2 česnako skiltelės susmulkintos
200 g grietinės
1 puodelio špinatų
0,5 citrinos sulčių
1/2 puodelio parmezano
aliejaus kepimui
Mėgstamų prieskonių vištienai
Druskos ir pipirų pagal skonį
Vištieną supjaustome kubeliais, psgardiname prieskoniais, druska.
Į keptuvę įpilame aliejaus, įkaitus aliejui, sudedame vištieną, kurią kepame apie 3 min, kol ji taps auksinė ir iškeps. Vištieną perkeliame į dubenį.
Į keptuvę suberiame česnaką ir kepame apie 30 sekundžių. Supilame vištienos sultinį, citrinos sultis.
Sudedame grietinę ir gnocchi. Gerai išmaišome ir įsitikiname, kad gnocchi yra panardinti į skystį. Verdame 5–7 minutes, retkarčiais pamaišydami arba kol gnocchi išvirs ir padažas sutirštės. Virdami gnocchi išskirs krakmolą, todėl padažas tirstės. Neleiskite, kad padažas būtų per tirštas (jei reikia, įpilkite daugiau sultinio), nes vėstant padažui, šis dar labiau tirštės.
Nuimame keptuvę nuo ugnies, suberiame parmezano sūrį, špinatus bei vištieną. Maišome, kol špinatai pradės vyti ir gražiai įsimaišys.