Falafeliai su pesto padažu – pats paprasčiausias falafelių receptas tinkantis net ir patiems mažiausiems. Pesto padažą tikrai galima keisti pomidorų pasta ar nedėti nieko. Falafeliai su pesto padažu tiks tiek mažiausiems, tiek didesnėms vaikams. Be gyvulinės kilmės produktų.
Reikės:
Skardinės (400g) konservuotų avinžirnių
1 skiltelės česnako
2 a.š. pesto padažo
1/2 a.š. druskos
2 v.š. miltų (naudojau pilno grūdo speltos miltus)
Į maisto smulkintuvą sudedame avinžirnius, smulkiai pjaustytą česnaką, pesto padažą, druską ir miltus. Masę sutriname. Galutinė tekstūra turi būti su mažais trupinėliais.
Drėgnomis rankomis formuojame rutuliukus, kuriuos sudedame ant kepimo skardos ir apšlakstome alyvuogių aliejumi.
Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 25 min. kol gražiai apskrus.