Šios graikiško jogurto cinamoninės bandelės pagaminamos per 1 valandą! Tai vienas lengviausių man žinomų bandelių receptų, kuris gali tapti ir Jūsų šeimos mėgstamiausių. Graikiško jogurto cinamoninės bandelės gaminamos be mielių ir su mažiau ingredientų nei įprasta. Gaminant tešlą primygtinai rekomenduoju išsijoti miltus ir jei tešlą atrodo šiek tiek per kieta – įdėkite po 1 šaukštą jogurto, kol pasieksite norimą tešlos tekstūrą. Arba atvirkščiai, jei tešla per skysta – įdėkite dar šiek tiek miltų, kad būtų lengvai kočiojama.
Taigi, minkštos ir paprastos graikiško jogurto cinamoninės bandelės Jūsų teismui!
Daugiau desertų receptų ieškokite ČIA.
1 val
Reikės:
Tešlai:
1 + 3/4 puodelio pilno grūdo kvietinių miltų (tinka ir paprasti kvietiniai miltai)
1 + 1/4 puodelio graikiško jogurto
2 v.š. cukraus
1 v.š. kepimo miltelių
1 a.š. druskos
Įdarui:
1/3 puodelio rudojo ar paprasto cukraus
3 v.š. kokosų aliejaus arba sviesto
1,5 v.š. cinamono
Glaistui:
1/4 puodelio kreminio sūrio
1 v.š. cukraus pudros
1 a.š. natūralių supermaisto miltelių dažymui (nebūtina) – aš naudojau “Cosmos Colors” miltelius su mėlynąja spirulina
Dubenyje sumaišome kepimo miltelius, miltus, cukrų ir druską. Įmaišome jogurtą. Rankomis išminkome tešlą irš jos suformuojame rutulį.
Stalo paviršių pabarstome miltais, dedame tešlos rutulį ir iškočiojame į ploną 1,3-1,5 cm pločio stačiakampį.
Sumaišome cukrų, ištirpintą kokosų aliejų ir cinamoną. Masę tolygiai paskirstome ant tešlos viršaus. Tešlą susukame į cilindrą. Supjaustome į 5 cinamonines bandeles.
Bandeles sudedame į kepimo formą.
Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių.
Kol bandelės kepa, sumaišome glajaus ingredientus.
Iškeptas ir atvėsusias bandeles ištepame glajumi.