Greitai pagaminama granola galėtų būti vienas dažniausiai google paieškoje ieškomų sveikų užkandžių receptų. Jei susimastytumėte kaip lengva paruošti granolą – ji atsidurtų visų virtuvėje. Vienu metu granolos paruošti galima labai daug, ją galima laikyti sandariame inde net keletą savaičių, ji patinka vaikams ir su ja lengva paruošti sveikus ir sočius pusryčius. Šio gėrio receptų yra pačių įvairiausių, o aš papasakosiu apie patį patį paprasčiausią. Na, apie tokį, kur galvotumėte – kiek mažai ingredientų, reikia pabandyti.
Na, greitai pagaminama granola turi vieną minusą… bent mano namuose. Ją valgome su jogurtu, pasigardžiuodami, o mažylis gardžiuojasi labai lėtai. Atidžiai kramto kiekvieną kąsnelį bent 10 kartų, procesas ilgas, bet aš nepykstu, nes jis dar kartą įrodo, kokie tobuli gimsta vaikai, kokie idealūs jų mitybos įpročiai. Maistu reikia mėgautis ir kramtyti kramtyti.
40 min
Granolai reikės:
4 stiklinės avižų dribsnių
1/2 stiklinės mėgiamų džiovintų uogų ar vaisių (ar jų mišinio)
1 stiklinė mėgstamų riešutų/sėklų
1 v.š. cinamono
žiupsnelis druskos
1/4 stiklinės klevų ar agavų sirupo
1/4 kokosų aliejaus
Visus ingredientus sumaišome ir kepame 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min. Pamaišome kas 10 min. Atvėsiname ir valgome vieną, su ledais, jogurtu, kefyru, vaisiais, tirštais kokteiliais, pienu ar gardiname kepinius.