Grikių blynai su morkomis ir gaiviu fetos padažu sotus patiekalas pietums. Dar niekada nebuvau tokia patenkinta blynais, nes juos puikiai įvertino visa šeima. Ir net mažylis suvalgė du. Mums šis skaičius didelis, nes dažniausiai mažylis vienas paskutiniųjų ateina prie stalo ir po kelių šaukštelių šaukia kažką panašaus į “Nenoliu!”. Taigi grikių blynai su morkomis tinkamai ragauti mažyliams, kurie nėra alergiški kiaušiniams ir grikiams netaria griežto “Ne!”.
O tėvams tikrai patiks šiuos blynus gardinantis gaivus mėtinis fetos padažas (didelė tikimybė, jog patiks ir vaikams).
Beje, pusę blynų masės kepiau gruzdintuvėje be aliejaus – gavosi puikiai.
30 min
2-3 porcijos
Reikės:
100 g “Dobele” EKO grikių
2 kiaušinių
1 didelės morkos
1 v.š. pomidorų pastos
1 a.š. baziliko
2 v.š. avižų miltų
druskos
aliejaus kepimui
Padažui:
200 g graikiško jogurto
80 g fetos
2 v. š. smulkintų mėtos lapelių
pipirų
druskos (gali nereikėti)
Išvirkite grikius ir juos sumaišykite su sutarkuota morka. Įmuškite kiaušinius, įdėkite pomidorų pastos, įberkite druskos, baziliko ir gerai išmaišykite. Suberkite miltus. Formuokite blynus ir kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje.
Gaminkite padažą: Trintuvu sutrinkite fetą su graikišku jogurtu. Sudėkite mėtas ir palikite pastovėti 10 minučių. Įberkite pipirų, paragaukite ir jei reikia įberkite druskos.