Grikių košė su cukinijomis ir rūkytu varškės sūriu yra paprastas, bet sotus bei gardus košės receptas gimęs reklamos tikslais bendradarbiaujant su Magic Broth. Magic Broth – lengvai į mitybą įtraukiamas aukščiausios kokybės kolageno šaltinis sultinio pavidalu. Skonį ištobulinti padėjo ne kas kitas, o daugybę apdovanojimų pelnęs virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas. Gaminimo metu Magic Broth yra troškinamas net keliasdešimt valandų tam, kad turėtų kuo didesnę įvairių mikroelementų koncentraciją, pasižymėtu gausia maistine verte, puikiu skoniu ir yra būtų lengvai įtraukiamas į kasdienę mitybą. Sultinio miltelius tereikia užpilti karštu vandeniu ar jais gardinti gaminamą patiekalą. Patogu naudoti vietoj užkandžio, prieš treniruotę, darbo pertraukų metu ar negaluojant.
Taigi, jei ieškote greito ir skanaus patiekalo, kuris puikiai tiktų tiek pietums, tiek vakarienei, grikių košė su cukinijomis ir rūkytu varškės sūriu yra idealus pasirinkimas. Šis receptas ne tik maistingas, bet ir lengvai pagaminamas. Grikiai, turintys daug baltymų ir skaidulų, puikiai dera su švelniomis, keptomis cukinijomis ir aromatingu česnaku. Šiam receptui ypatingą skonį suteiks ne tik rūkyta varškė, bet ir Magic Broth – kaip natūralaus skonio stipriklis, kuris praturtins patiekalą kolagenu bei vitaminais.
Šis receptas – tobulas pavyzdys, kaip, naudojant paprastus ingredientus ir kokybiškus priedus, galima sukurti nepaprastai skanų patiekalą vos per kelias minutes!
2 porcijos
30 min
Reikės:
100 g grikių
250 ml sultinio
150 g cukinijos (supjaustytos kubeliais, be žievelės ir minkštosios dalies)
1 v.š. alyvuogių aliejaus
2 šaukštai sviesto
3 skiltelės česnako (smulkintos)
70 g rūkyto varškės sūrio (trupinto)
1 v.š. Magic broth arba druskos, juodųjų pipirų pagal skonį
Grikius nuplauname ir suberiame į puodą su sultiniu. Verdame apie 15 minučių, kol sultinys susigers į kruopas.
Keptuvėje įkaitiname sviestą kartu su alyvuogių aliejumi. Sudedame kubeliais pjaustytą cukiniją ir kepame ją, kol ji ims gražiai skrusti. Į pabaigą sudedame smulkintus česnakus, įberiame druskos ir pipirų. Viską gerai išmaišome ir dar keletą minučių kepame, kol cukinija taps švelni ir maloniai kvepianti.
Paruoštus grikius sumaišome su kepta cukinija, užbarstome trupinto rūkyto varškės sūrio.