Kalafijorų, makaronų ir fetos salotos yra vienos skaniausių dalykų, kuriuo galite save palepinti neskirdami daugybės laiko.
Tai daugybės skirtingų skonių patiekalas, papildomai galite įdėti Jums patinkančių riešutų, vaisių, bolivinės balandos ar ispaninio šalavijų sėklų.
40 min
4 porcijos
Reikės:
1 mažais žiedynais susmulkintos nedidelės žiedinio kopūsto galvutė.
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 susmulkintos skiltelės česnako
1 arbatinio šaukštelio druskos
1 puodelis makaronų (rekomenduoju Ozro tipo makaronus)
Padažui:
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
3 šaukštų šviežių citrinų sulčių
1 arbatinio šaukštelio medaus
1 arbatinio šaukštelio Dižono garstyčių
½ arbatinio šaukštelio druskos
Papildomai:
¼ puodelio plonais griežinėliais supjaustyto raudonojo svogūno
1 puodelio trupinto fetos sūrio
⅔ puodelio džiovintų vyšninių pomidorų
4 puodelių špinatų
Žiedinius kopūstus sumaišome su šaukštu alyvuogių aliejaus, česnaku ir druska. Žiedynus paskleidžiame ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštės, o kraštai apdegs, 20–25 minutes.
Tuo tarpu puode su pasūdytu verdančiu vandeniu išverdame makaronus pagal pakuotės nurodymus, bet 1 ar 2 minutėmis trumpiau nei reikalaujama. Makaronus nusausiname kiaurasamtyje, nuplauname vandeniu ir išmaišome su likusiu 1 šaukštu aliejaus.
Gaminame padažą: Suplakame alyvuogių aliejų, citrinos sultis, medų, garstyčias, druską.
Dubenyje sumaišome visus ingredientus, kuriuos užpilame padažu.
Štai vienos mėgstamiausių mano kalafijorų, makaronų ir fetos salotos!