Paskutinis mano rabarbarų pasipardymas šią vasarą – keksiukai su rabarbarais. Saldūs su malonia rūgštele, minkšti ir purūs.
Keksiukai su rabarbarais patiks ir vaikams, ir suaugusiems. Kvietinius miltus keičiau maistingesniais pilno grūdo speltos miltais, bet avižų miltai ir skoniui žalos nepadarytų. Naudojau nerafinuotą cukrų, bet Jūs atsižvelgdami į savo ar vaikų poreikius galite naudoti cukrų ar saldiklį.
50 min
12 keksiukų reikės:
250 g pilno grūdo speltos miltų
110 g minkšto sviesto
120 g nerafinuoto cukraus ar kito saldiklio
2 kiaušinių
1 a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. sodos
125 g natūralaus jogurto
2 a.š. tarkuoto šviežio imbiero
3-4 norimo dydžio gabalėliais supjaustyti rabarbarų stiebai
Sumaišome miltus, kepimo miltelius ir sodą.
Tirpintą sviestą išmaišome su cukrumi. Įmušame kiaušinius, įmaišome jogurtą, imbierą.
Į sviesto masę įsijojame miltų mišinį, kruopščiai išmaišome. Sudedame rabarbarus ir vėl išmaisom (galima rabarbarus išmaišyti su šaukstu cukraus ir pabarstyti keksiukų viršų). Mišiniu pripildome keksiukų formeles.
Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min, ar keksiukai iškepę patikriname mediniu pagaliuku.