Kepta duona su krienų padažu – tikras atradimas mėgstantiems sveikesnio maisto alternatyvas ir aštrumą. Daugelis jau pamėgo ir vis dažniau lepinasi sveikatai palankesniu keptos duonos orkaitėje receptu, taip išvengiama riebalų pertekliaus. Jei tokio keptos duonos recepto dar neišbandėte – tėvo diena nuostabi proga ir galimybė pagaliau ryžtis ir išbandyti. Taip iškeptą duoną galima gardinti varške, sūriu arba paragauti pikantiško krienų padažo. Kepta duona su krienų padažu tiks svečiai pavaišinti, kramsnojimui prie televizoriaus ar iškiloms.
40 min
Duonai reikės:
0,5 pakuotės mėgstamos duonos kepalo
2 skiltelių česnako
druskos
2 v.š. aliejaus
Padažui:
90 g nuo virtos burbuolės nupjautų kukurūzų burbuolių (tinka ir konservuotos)
1 v.š. krienų
100 g graikiško jogurto
1 a.š. citrinos sulčių
druskos ir pipirų
Duoną supjaustome norimo dydžio juostelėmis, lengvai apšlakstome aliejumi iš abiejų pusių ir sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Gabalėlius sudedame taip, kad jie neliestų vienas kito.
Duoną kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių (po 10 minučių duoną apverčiame).
Duonai iškepus, ją įtriname česnaku ir pagardiname druska.
Gaminame padažą:maisto trintuvo pagalba iki vientisos masės sutriname visus ingredientus.
Iškepusią duoną patiekiame su padažu.