Keto Kuršėnų vyniotinis mažai angliavandenių turintis desertas, ne vienerius metus sklandantis interneto platybėse. Kas jau kas, bet aš žinau kaip turėtų atrodyti ir kokios skonio turi būti Kuršėnų vyniotinis, nes gimiau ir augau būtent šiame miestelyje! Tai vienas nuostabiausių desertų! Paragauti jo būtina bent kartą gyvenime!
Šį kartą dalinuosi Keto Kuršėnų vyniotinio receptu, žinoma, jo skonis nėra toks nuostabus kaip tikrojo, tačiau po karantino ir priaugtų kilogramų jo metu, tik šiuo desertu ir lepintis galėsiu. Iki tikrojo Kuršėnų vyniotinio gabalėlio dar teks ne vieno numesto kilogramo palaukti…
1 val + stingimas
Reikės:
50-100 g saldiklio
4 kiaušiniai
160 g varškės
1 a.š. kepimo miltelių
8 g balkšvojo gysločio luobelių
Įdarui:
270 g maskarponės
150 g varškės
400 ml 35 proc grietinėlės
1 a.š. citrinos sulčių
50 g saldiklio
Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus išplakite iki standžių putų. Atskirai išplakite paplotėliui skirtą varškę su tryniais, saldikliu, kepimo milteliais. Suberkite gysločio luobeles ir išmaišykite. Lėtai maišydami į masę įpilkite baltymus. Gauta masę išklokite kepimo popieriumi padengtą skardą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių.
Visus ingredientus skirtus įdarui, išskyrus grietinėlę išplakite. Išplakus supilkite grietinėlę ir dar kartą viską išmaišykite. Gautą masę dėkite į šaldytuvą.
Pravėsusį paplotėlį ištepkite kremu, susukite ir palikite šaldytuve stingti bent porai valandų.