Kibinai su kapotos vištienos įdaru gardus ir sotus užkandis ar net pagrindinis patiekalas. Skanūs vieni, o nuostabūs su naminio vištienos sultinio lėkštute.
Atrodo taip neseniai buvusių Velykų proga savo šeimos vyrus lepinau kibinais ir įsitikinau, kad tai vienas tų patiekalų dėl kurių žiba vyrų akys.
Kibinai su kapotos vištienos įdaru pradžiugintų ne vieną iškylautojo krepšelį, pietų ar vaikų užkandžių dėžutę.
Tešlai reikės:
300 g pilno grūdo speltos miltų
110 g šalto sviesto
2 kiaušinių (1 tešlai, o kito kibinų blizginimui ir lipdymui)
150 g grietinės
druskos
Įdarui:
300-400 g kapotos vištienos (tinka nuo kaulo nuimta blauzdelių mėsa)
1 svogūno
druskos, pipirų
Į dubenį supilame persijotus miltus, sutarkuojame šaltą sviestą.
Kiaušinį išplakame su grietine.
Tarp pirštų triname sviestą ir miltus, kad susidarytų smulkūs trupiniai (per ilgai netriname, kad sviestas neištirptų). Supilame grietinės ir kiaušinio masę.
Viską išmaišome, perminkome į tešlos kamuolį ir masę dedame į šaldytuvą bent valandai.
Paruošiame įdarą. Svogūną smulkiai supjaustome ir patroškiname keletą minučių ant įkaitusios ir aliejumi išteptos keptuvės. Iškepusį svogūną sumaišome su kapota vištiena. Pagardiname druska.
Tešlą padaliname į 10 kamuoliukų, kuriuos iškočiojame į blynelius.
Į kiekvieno blynelio vidurį dedame įdaro, blyno kraštelį patepame kiaušinio plakiniu ir suformuojame kibiną. Paruoštą kibiną aptepame kiaušinio plakiniu.
Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių (kepimo laikas priklauso nuo kibinų dydžio)