Klasikinis humusas – tai vienas tų sveikų bazinių receptų, kurį turėtų žinoti kiekviena mama ar pilnavertei mitybai neabejinga moteris.
Humusą paruošti galima per kelias minutes. Jį galima naudoti kaip daržovių ir košių pagardą, tepti ant sumuštinių vietoj sviesto arba naudoti kaip padažą.
Tiesa humusą mūsų šeimoje mėgstu tik aš, todėl ir gaminu jį palyginti retai. Šį kartą dalinuosi klasikiniu humuso receptu. Pagardinkite jį mėgstamais prieskoniais ir daržovėmis ir turėsite savo skoniui sukurtą humusą.
20 min
Reikės:
250 g. konservuotų avinžirnių
2 v.š. skysčio nuo konservuotų avinžirnių
2 v.š. alyvuogių aliejaus
2 v.š. sezamų pastos tahini (nebūtina)
1 v.š. citrinos sulčių
1 skiltelės česnako (nebūtina, jei valgys mažyliai iki 1 metų)
druskos, pipirų
Jei reikia- nulupkite odeles nuo avinžirnių. Taupant laiką tai daryti nebūtina, bet nuo šio žingsnio priklausys humuso tekstūra. Sudėkite visus ingredientus į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Jei humusas pasirodys per tirštas – įpilkite dar šiek tiek skysčio iki pasieksite norimą tekstūrą.
Šaldytuve laikykite iki 5 dienų.