Kokosų ir datulių batonėliai sulaukė nemažo Instagram sekėjų susidomėjimo. Na, ir gerai, nes kokosų ir datulių batonėliai gardūs, veganiški ir labai labai patinkantys vaikams.
30 min + stingimo laikas
Pagrindui reikės:
2 stiklinių kokosų miltų
2/3 stiklinės kokosų aliejaus
1 stiklinės agavų sirupo
Antram sluoksniui:
2 puodelių datulių
4 šaukštų augalinio pieno
1/2 puodelio riešutų sviesto
žiupsnelio druskos
Šokolado sluoksniui:
1 puodelio juodojo šokolado + 1 v.š. kokosų aliejaus
Gaminame pirmąjį sluoksnį: sumaišome visus ingredientus ir tolygiai paskirstome ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Gaminame antrąjį sluoksnį. Trintuvo pagalba iki kreminės masės sustriname visus ingredientus (jei masė kieta, įpilame dar pieno). Gautą masę paskirstome ant batonėlių.
Šokolado sluoksnio ingredientus išlydome mikrobangų krosnelėje arba garų vonelėje. Gauta mase užpilame batonėlius. Kepimo formą dedame bent 30 minučių į šaldymo kamerą. Išimtą masę paliekame 5-10 minučių, po to supjaustome norimo dydžio batonėliais.
Batonėlius laikome šaldymo kameroje arba šaldytuve iki 3 dienų.