Kokosų miltų citrininiai keksiukai

Kokosų miltų citrininiai keksiukai saldus pasirinkimas norintiems išbandyti kokosų miltus. Saldūs, minkšti.

Ne vienerius metus išbandau įvairius receptus įprastus miltus keisdama kitomis miltų alternatyvomis, rezultatų būta visokių :). Vieną lietingą ir labai tylų vakarą, kuomet vyras buvo krepšinio treniruotėje, o Matas ramiai vienas žaidė ir čiauškėjo su savimi kambaryje, nutariau nužingsniuoti į virtuvę ir pagaminti keksiukus. Lentynose turėjau tik kokosų miltus gautus iš įmonės Alvo dovanų, pasirinkimo kito nebuvo :)… tad taip ir gimė kokosų miltų citrininiai keksiukai.

Kokosų miltai pasižymi lengvumu, švelniu skoniu, neturi gliuteno ir dažnu atveju gali būti naudojami vietoje įprastų miltų arba maišomi su jais. Reikia prisiminti, kad kokosų miltai yra sausesni nei kvietiniai ir sugeria daugiau drėgmės, todėl šių miltų nepadauginkite. Jei pagal įprastą receptą naudojama stiklinė kvietinių miltų, tai kokosų miltų užtektų ketvirtadalio ar trečdalio stiklinės.

Kokosų miltų citrininiai keksiukai

Reikės:

1/2 stiklinės kokosų miltų

1 a.š kepimo miltelių

1/4 a.š druskos

1/2 puodelio saldiklio (naudojau Alvo eritrolį, tačiau galima keisti natūraliu saldikliu)

1/2 v.š čija sėklų

3 kiaušinių

4 v.š sviesto (arba kokosų aliejaus)

½ a.š citrinos sulčių

½ a.š citrinos žievelės

Grietinėlės kremui:

1 puodelio riebios šaltos grietinėlės

2 v.š saldiklio

½ a.š citrinos žievelės

Nedideliame dubenyje sudedame sausus ingredientus – kokosų miltus, druską, saldiklį, čija sėklas, citrinos žieveles. Išmaišome.

Kitame dubenyje įmušame kiaušinius, įdedame sviesto, citrinos sulčių ir skysto saldiklio. Išmaišome.

Kartu sumaišome sausus ir šlapius ingredientus. Mišinį supilame į keksiukų formeles, palikdami šiek tiek vietos viršuje, kad keksiukai iškiltų.

Kepame 20–30 minučių 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Po 15 minučių dantų krapštuko pagalba (įsmeigę į keksiuko vidurį pažiūrime ar nelimpa teška) patikriname ar keksiukai iškepė. Keksiukams leidžiame atvėsti.

Gaminame grietinėlės kremą. Plaktuvo pagalba grietinėlę su saldikliu ir citrinos žievele išplakame iki standumo.

Konditerinio švirkšto pagalba grietinėlės kremą įspaudžiame ant keksiukų.

Rašyti komentarą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
    • Mokyklos priešpiečių dėžutė
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos