Kreminio sūrio rutuliukai skoniu primena vaikų mėgstamus sūrelius. Paprastas, bet skonių prasme puikus receptas.
Jei be ribojimų leidžiu Matui dalyvauti fotografijos procese, viskas atrodo maždaug taip: daugybę sunkvežimių ir žaidimuose dalyvaujantis maistas. Na, kažkas tokio, ką matote nuotraukuose.
Kadangi gavau dovanų 500 g nuostabaus Alvo žemės riešutų kremo tai paskutinėmis savaitėmis jį naudoju visur: sumuštiniams, desertams, padažams. O šį kartą paprastas, tačiau gardus kreminių sūrio rutuliukų su žemės riešutų kremu receptas. Tik 4 produktai ir gardus varškės sūrelio skonis.
50 min
Reikės:
200 g kreminio sūrio (kambario temperatūros)
1 puodelio žemės riešutų kremo
1/2 puodelio saldiklio ar nerafinuoto cukranendrių cukraus
2 a. š vanilės ekstrakto
Rutuliukams padengti:
3/4 puodelio juodojo šokolado
2 v.š kokosų aliejaus
Kreminį sūrį, žemės riešutų kremą, saldiklį ir vanilės ekstraktą sumaišome dubenyje iki vientisos masės.
Dedame 10 minučių į šaldiklį tam, kad lengviau būtų formuoti rutuliukus.
Atšalditą masę susukame į šaukšto dydžio rutuliukus. Rutuliukus dedame 20 minučių į šaldiklį tam, kad būtų lengviau išvolioti šokolade.
Garų vonelėje ištirpiname šokoladą ir kokosų aliejų.
Varškės rutuliukus pamerkiame į šokoladą, dedame ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
Šokoladui sustingus – valgome.
Laikome šaldytuve.