Šiame lengvame ir skaniame lašiša su mangų salsa recepte rasite puikiai pagardintą lašišą (galima naudoti ir upėtakį), tropinių mangų avokadų salsą (sultingiausius mangus man parūpino Mangų mangas), traškių susmulkintų salotų lapų ir gaivinančiam jogurto padažo. Pasiruoškite skaniam patiekalui, kuris tikrai pateks į jūsų ir jūsų vaikų mėgstamiausių sąrašą.
Mudu su vyru tikrai nesame žuvies gerbėjai, o vaikai… mažoji suvalgytų viską, o didčkis geriau nevalgytų nieko. Apie lašišą su mangų salsa galvojau jau ne vieną mėnesį, bet su mango vaisiais dažniausiai nepasisekdavo, kartą vyras parnešė supuvusį (ot keikiau pardavėję, kad vyrui su mažu vaikučiu tokį įdėjo), kitą kartą parduotuvėje pirktas net nepriminė sultingo vaisiaus, labiau priminė plastmasinį stalui skirtą dekoruoti “papuošalą”. Taigi, tik pasiėmusi iš “Mangų mango” Giedrės vaisius supratau – lašiša su mangų salsa bus. Tiesa, ją dėjau į tortilijos blynus ir man toks variantas patinka labiausiai, bet visada galima valgyti be blyno, skonių tikrai nepritrūks.
Šis lašišos receptas nereikalauja daug laiko – sočiai pavalgysite ant stalo per 30-40 minučių. Pirkdami lašišą žiūrėkite, kad lašiša būtų tvirta su blizgančiu minkštimu ir be spalvos pakitimo požymių. Nors šį patiekalą galite pašildyti, tačiau lašiša tikrai skaniausia tiesiog ištraukta iš orkaitės.
4 porcijos
30-40 min
400 g lašišos file
0,5 citrinos ar laimo
2 v.š. alyvuogių aliejaus
1 a.š. saldžiosios paprikos prieskonių
1/2 a.š. čili miltelių jei negaminate vaikams ir mėgstate aštriau
druskos ir pipirų
8 tortilijos blynų
2 puodelių susumulkintų salotų
Mangų avokadų salsai
1 mango, be kauliukų, nulupto ir supjaustyto kubeliais
1 avokado, be kauliukų, nuluptas ir supjaustytas kubeliais
⅓ puodelio smulkiai pjaustytų raudonųjų paprikų
3 šaukštai susmulkintos šviežios kalendros (nebūtina)
1 citrinos ar laimo sulčių
2 v.š. alyvuogių aliejaus
druskos ir pipirų, pagal skonį
Jogurto padažui
¾ puodelio natūralaus arba graikiško jogurto
2 šaukštai susmulkintos šviežios kalendros (nebūtina)
1 a.š. česnako granulių
1 v.š. citrinos arba laimo sulčių
druskos ir pipirų, pagal skonį
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir perkelkite lašišos filė į skardą. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, išspauskite citrinos sultis. Lašišą įtrinkite prieskoniais ir pagardinkite druska bei pipirais.
Kepkite 15–18 minučių 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje arba tol, kol lašiša iškeps.
Išimkite iš orkaitės ir palikite porą minučių pastovėti.
Kol lašiša kepa, paruoškite padažą: sumaišykite visus padažo ingredeintus ir padėkite į šaldytuvą, kol patieksite.
Pasigaminkite mango salsą: Dubenyje sumaišykite kubeliais pjaustytą mangą, avokadą, kalendrą, citrinos sultis, aliejų, druską ir pipirus.
Sloksniuokite: Lašišos file suplėšykite kąsnio dydžio gabalėliais. Ant kiekvienos tortilijos užtepkite po šaukštelį jogurto padažo. Ant viršaus uždėkite žuvį ir susmulkintas salotas. Uždėkite mango avokado salsos. Ant viršaus uždėkite jogurto padažu ir patiekite.