Lašišos ir saldžiosios bulvės tyrelė su jogurtu – tai viena mūsų makalošių iš to, ką visada turime šaldytuve. Maistinga, soti ir tikrai puikiai įvertinta mažosios valgytojos. Lašišos ir saldžiosios bulvės tyrelė su jogurtu lengvai pagaminama ir tinkama šaldyti.
Rekomenduojama nuo 9-10 mėnesio amžiaus, į kūdikio racioną įvedus pieno produktus.
Lašiša yra puikus baltymų šaltinis, turtinga omega-3 riebalų, savyje turi vitamino D, geležies. Tuo tarpu saldžioji bulvė gausi skaidulų, kurios padeda palaikyti gerą kūdikio virškinimo sistemą ir reguliuoti žarnyno veiklą.
Reikės:
100g šviežios arba šaldytos lašišos filė be odos ir kaulų
1 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės supjaustytos 1 -2 cm kubeliais
2 v.š. natūralaus jogurto (be pridėtinio cukraus ar priedų)
šviežių žalumynų (rinkausi 2 baziliko lapelius)
Vandens (pagal poreikį, norint pasiekti pageidaujamą konsistenciją)
Garinimas. Įdėkite lašišą ir bulvės kubelius į garų krepšelį (po garų krepšeliu įpilkite vandens apie 5 cm) ir garinkite apie 10 minučių arba kol ingredientai suminkštės.
Kitas gaminimo būdas. Virimas. Į puodą įpilkite vandens tiek, kad lašišos filė ir saldžiosios bulvės kubeliai būtų apsemti. Užvirkite vandenį ir virkite, kol lašiša taps skaidriai rožinė, o bulvės taps minkštos.
Visus ingredientus sudėkite į maisto trintuvą ir trinkite iki norimos konsistencijos.