Lašišos kepsniukai – sotus ir gardus pasirinkimas pietums, vakarienei. Tinka ir vaikams, ir suaugusiems.
Žvejyba niekada nebuvo susijusi su mano gyvenimu ir žuvies aš nemėgstu, tačiau stengiuosi bent kartą per savaitę gaminti šeimai iš šio ingredeinto. Vienas iš mėgstamiausių mano vaikų patiekalų yra lašišos kepsniukai – sultingi ir su subtiliu žuvies skoniu. Šiandien ir noriu pasidalinti su jumis šiuo receptu.
4 porcijos
45 min
400 g lašišos be kaulų ir odos
2 didelių kiaušinių
1 raudonosios paprikos smulkiai pjaustytos
1/2 smulkiai supjaustyto balto arba raudonojo svogūno
1/4 puodelio graikiško jogurto
2 a. š Vorčesterio padažo
1 a. š druskos
2 v. š smulkiai pjaustytų šviežių petražolių arba kalendros
1/3 puodelio Panko džiūvesėlių
1 v. š alyvuogių aliejaus (kepimui)
Padažui (nebūtina):
1/2 puodelio graikiško jogurto
2 a. š. citrinų sulčių
1 a. š. Dižono garstyčių
Žiupsnelio druskos
1 a.š. Sriracha padažo (nebūtina)
1/2 v. š kapotų šviežių petražolių kalendros arba baziliko (nebūtina)
Lašišą gerai nusausiname ir sudedame į dubenį.
Išplakame kiaušinius.
Į dubenį su lašiša suberiame papriką, svogūną, graikišką jogurtą, Vorčesterio padažą, druską, petražoles ir išplaktus kiaušinius. Šakute viską sutriname iki vientisos masės. Sudedame panko džiūvesėlius ir išmaišome.
Iš masės formuojame kepsniukus, kuriuos sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kiekvieną kepsniuką iš abiejų pusių patepame aliejumi. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 minučių (po 15 minučių apverčiame kepsniukus)
Sumaišome visus padažo ingredientus.
Iškepusius kepsniukus patiekame su padažu ir salotomis.