Lęšių ir pupelių troškinys – kai norisi valgyti sveikiau ir nevargti virtuvėje. Lęšių ir pupelių troškinys maistingas ir sotus. Labai mėgstu aštrius troškinius, tačiau, kaip ir daugelis tokių troškinių mėgėjų atsiradus vaikams, aštrinu jį tik tada, kai patiekalas atsiduria mano lėkštėje.
Šį kartą troškinys iš konservuotų produktų. Be mėsos, tačiau labai gardus ir pagaminamas per 20 minučių. Visada galima rinktis natūralius, o ne koservuotus produktus, tačiau gamyba užtruks ilgiau.
30 min
4 porcijos
Reikės:
2 skardinės konservuotų raudonųjų pupelių
1 skardinė konservuotų lęšių
1 skardinė konservuotų kukurūzų
1 skardinė pomidorų savo sultyse
1 raudonojo svogūno
1 morkos
1 v.š. maltos rūkytos paprikos
1 v.š. česnako granulių
2 v.š. pomidorų pastos
1 v.š. klevų sirupo ar kito saldiklio
druskos, pipirų
jelapeno pipirų (jei norisi aštrumo)
Svogūną supjaustome, morką sutarkuojame. Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir maišydami kepame keletą minučių, Sudedame prieskonius ir išmaišome. Įdedame pomidorų pastos, klevų sirupo, išmaišome. Sudedame visus konservuotus produktus, išmaišome ir pakaitiname dar 8-10 minučių.