Makaronai su feta ir kriaušėmis gardus ir greitai pagaminamas patiekalas.
Šią savaitę prisiminiau karantiną, nes dirbau iš namų. Mažasis kosti, o mūsų įmonės politika tokiu atveju “prioritetinis darbas iš namų”. Bėda, kad dirbti reikia, o ši savaitė itin nesėkminga. Pilna piktų žmonių ir neigiamų emocijų. Laukiau nesulaukiau savaitgalio ir tos akimirkos, kai išjungsiu darbo kompiuterį ir bent trumpam įkvėpsiu gryno oro. Gal ką sukursiu… bent virtuvėje…
Šią savaitę neturėjau noro gaminti, gaminau tik paprastus patiekalus. Vienas mano šios savaitės patiekalų tai “Dobele” makaronai su feta ir kriaušėmis. Tikriausiai, tai ne pirmas įrašas su kriaušėmis rodantis, kokiu puikiu šių vaisių derliumi gali pasigirti mano tėvai šiemet. O ir feta. Dievinu ją!
30 min
4 porcijos
Reikės:
300 g Dobele pilno grūdo kietųjų kviečių spageti makaronų
400 g fetos sūrio (puikiai tiktų ir mėlynasis)
2 kriaušių
100 ml grietinėlės
Makaronus išverdame kaip nurodyta ant pakuotės.
Kriaušes supjaustome gabalėliais, sūrį sutrupiname. Makaronams išvirus, nupilame vandenį, užpilame juos grietinėle, sudedame sūrį su kriaušėmis. Ant silpnos ugnies vis pamaišydami verdame, kol sūris išsilydis ir padažas sutirštės.