Niekada netikėjau, bet makaronų ir baklažanų apkepas tapo vienu mėgstamiausių ne tik mano šeimos, bet ir “Zuikio receptai” socialinių tinklų stebėtojų apkepu. Gardus, lengvai pagaminamas, be mėsos (visada galima papildomai jos įdėti) ir labai sotus.
50 min
4 porcijos
Reikės:
Baklažanams:
0,5 puodelio alyvuogių aliejaus
2 baklažanų, nuluptų ir supjaustytų 1 cm kubeliais
1 v.š. druskos
1 a.š. juodųjų pipirų
Makaronams:
300-400 g makaronų
druskos
400 g rikotos sūrio
400 g mocarela supjaustytos kubeliais
1 puodelio baziliko lapelių, suplėšytų rankomis
1 a.š. juodųjų pipirų
Pomidorų padažui:
1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
puodelio kubeliais pjaustytų svogūnų
1 šaukštas susmulkinto česnako
1 skardinės kubeliais pjaustytų pomidorų savo sultyse
2 šaukštai kapotų šviežių čiobrelių
druskos ir pipirų
Ruošiame padažą: puode įkaitiname aliejų, sudedame svogūnus ir vis pamaišydami kepame, kol taps skaidrūs ir įgaus auksinį atspalvį (apie 10 minučių). Sudedame česnaką ir kepame, kol pakvips. Sudedame pomidorus, čiobrelius, druską, pipirus. Užverdame padažą, tada sumažiname ugnį ir verdame, kol padažas sutirštėja, 15 minučių. Padažą galima sutrinti, na, jei atsirastų didelių svogūno gabalėlių negerbėjų :).
Ruošiame baklažanus: didelėje keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiame baklažanus, pabarstome druska, pipirais. Baklažanus, retkarčiais pamaišdami, troškiname 15-20 minučių.
Kol kepa baklažanai, dideliame puode pasūdyto verdančio vandens, išverdame makaronus. Nusausiname ir perkeliame į didelį dubenį.
Su makaronais sumaišome baklažanus, pomidorų padažą, rikotą, dviem trečdaliais mocarelos,
baziliku, druska ir pipirais.
Makaronus supilame į didelę kepimo formą, pabarstome likusia mocarela.
Kepame 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Prieš patiekinat leidžiame pastovėti 5 minutes.