Šildymo sezonas dar neprasidėjo, žiema žiemužė mano bute, virtuvėje orkaitė veikia visu pajėgumu, o šį kartą joje ir makaronų lizdeliai su kalakutiena. Makaronų lizdeliai su kalakutiena – sotus, žiemiškas makaronų ir mėsos patiekalas. Jei makaronus rinksitės be glitimo – tai ir visas patiekalas bus be glitimo.
50 min
4 porcijos
Reikės:
6-8 makaronų lizdelių (na, tiek, kad į kepimo formą tilptų)
Įdarui:
apie 250 g maltos kalakutienos
1 v.š. pomidorų pastos (galima keisti pomidorų padažu)
1 v.š. grūdėtų garstyčių
1 a.š. česnako granulių
druskos
Padažui:
200 ml riebios grietinėlės
1 v.š. kukurūzų miltų (galima keisti kvietiniais)
3 susmulkintų česnako skiltelių
apie 30 g poro
200 ml sutinio
2 v.š. sviesto
druskos
Papildomai, bet nebūtina tarkuoto sūrio
Gaminame įdarą: sumaišome visus ingredientus ir suformuojame kotletukus. Kotletukus sudedame ant makaronų lizdelių (vienas kotletukas ant vieno lizdelio).
Gaminame padažą: susmulkiname porą ir česnaką, prieskonines darožves sudedame į įkaitintą ir aliejumi pateptą keptuvę. Vis pamaišydami pakepame apie 1 minutę, kol pradės sklisti malonus česnako kvapas. Suberiame miltus, išmaišome, sudedame sviestą. Įpilame grietinėlės, sultinio, išmaišome iki vientisos masės. jei reikia pagardiname druska.
Į kepimo formą sudedame makaronų krepšelius, užpilame padažą, padažo turi būti iki makaronų viršaus (kotletukų apsemti neturi). Jei padažas makaronų neapsemia, į padažą įpilame daugiau sultinio. Kepimo formą uždedame folija ar dangčiu.
Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių su folija ar dangčiu ir papildomai 15-20 minučių be folijos ir dangčio. Padažui užvirus troškiname apie 10 minučių. Užberiame sūrį ir pakepame dar kelias minutes, kol sūris išsilydis.