Migdolų miltų ir riešutų kremo batonėliai vienas skaniausių ir neatsivalgomiausių dalykų. Pasiruošti savaitgalį ir turi nuostabaus deserto bent kelioms dienoms į priekį.
Migdolų miltų ir riešutų kremo batonėliai pagaminami per 30 min + šaldymo laikas
Pagrindui:
1 ½ puodelio migdolų miltų
3 v. š ištirpinto kokosų aliejaus
2 v. š klevų sirupo (arba kito saldiklio)
¼ a. š druskos
Žemės riešutų kremo sluoksniui:
⅔ puodelio natūralaus žemės riešutų kremo
1/3 puodelio klevų sirupo (arba kito saldiklio)
1/4 puodelio kokosų aliejaus
1/4 a. š druskos
Šokolado sluoksniui:
3/4 juodo šokolado
1 v. š kokosų aliejaus
Dubenyje sumaišome migdolų miltus, kokosų aliejų, klevų sirupą ir druską. Maišome, kol susidarys graži tiršta trupinių tekstūra. Masę sudedame į kepimo popieriumi išklotą kvadratinę skardą. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.
Prieš dėdami antrą sluoksnį, pagrindui leidžiame atvėsti (apie 10 minučių).
Gaminame antrą sluoksnį: į puodą sudedame riešutų kremą klevų sirupą, kokosų aliejų ir druską. Kaitiname ant vidutinės-mažos ugnies maždaug 2 minutes, kol masė pradės šiek tiek burbuliuoti, vis pamaišome.
Antrą sluoksnį supilame ant pirmojo.
Padedame į šaldytuvą bent 30-60 minučių, kad antras sluoknis visiškai sukietėtų (apie 30 mini).
Gaminame šokolado sluoksnį: puode ištirpiname šokoladą ir kokosų aliejų. Supilame ant batonėlių. Dedame į šaldytuvą bent 20 minučių, kol šokoladas visiškai sustings ir batonėliai atvės.
Šokoladui sustingus, supjaustome batonėlius norimo dydžio juostelėmis. Batonėlius laikome šaldytuve.