Moliūgų ir obuolio tyrelė su saldžiaisiais kukurūzais gardi tyrelė primaitinime patirties turinčiam mažyliui. Dar šilta tyrelė primena naminės kukurūzų košės skonį. Moliūgų ir obuolio tyrelė su saldžiaisiais kukurūzais savyje turi tokių maistinių medžiagų, kaip kalis, beta karotinas, vitaminai A, C, B ir E bei antioksidantai ir skaidulos. Tinka nuo 6 mėnesių.
Reikės:
1 puodelio nulupto, supjaustyto moliūgo
1 puodelio nuluptų, supjaustytų obuolių be sėklų
2 puodelių šviežių ar šaldytų kukurūzų
Užvirinkite vandenį (vandens turi būti apie 5 cm). Į garų puodo krepšelį sudėkite moliūgą, uždenkite ir troškinkite 4 minutes. Įdėkite obuolius, uždenkite ir dar 2 minutes troškinkite. Suberkite kukurūzus, uždenkite ir troškinkite dar 2 minutes. Leiskite šiek tiek atvėsti. Atidėkite vandenį iš garintuvo.
Visus ingredientus perkelkite į trintuvą ir 1-2 minutes trinkite iki vientisos tekstūros. Įpilkite 1/4 puodelio skysčio (vandens likusio nuo garinimo, motinos pieno arba mišinio) ir pertrinkite. Jei reikia – įpilkite daugiau skysčių.
1 Komentaras
[…] Moliūgų ir obuolio tyrelė su saldžiaisiais kukurūzais […]