Morkų ir obuolių tyrelė su prieskoniais puikus užkandis ne tik Jūsų kūdikiui, mažyliui, bet ir vaikui. Tinka gardinti košes, jogurtą ar valgyti vieną. Morkų ir obuolių tyrelė su prieskoniais tinka nuo 6 mėnesių (daugiau receptų nuo 6 mėnesių rasite ČIA) ir yra puikaus morkų pyragą primenančio skonio.
Reikės:
2 nuluptų ir supjaustytų obuolių
2 nuluptų ir supjaustytų morkų
1/4 puodelio vandens (vandens likusio nuo garinimo, mamos pieno, pieno mišinuko).
1/4 a.š. cinamono
1/4 a.š. gvazdikėlių
Sudėkite visus ingredientus į vidutinį arba didelį puodą ir leiskite vandeniui užvirti. Sumažinkite ugnį, uždenkite puodą dangčių ir virkite 20-25 minutes retkarčiais pamaišydami arba tol, kol morkos suminkštės.
Visus ingredientus sutriname iki vientisos masės. Jei norisi glotnesnės masės – įpilame papildomo skysčio.