Obuolių ir špinatų tyrelė nuo 6 mėnesių puikiai tinka jau susipažinus jau su daugeliu produktų ir tyrių. Pagardinus cinamonu, imbieru ir gvazdikėliu ši obuolių ir špinatų tyrelė tampa dar geresnio skonio.
Šioje tyrelėje gausu skaidulų, folio rūgšties, magnio, mangano, vario, antioksidantų ir vitaminų K, A, B2, B6, E ir C.
Reikės:
2 nuluptų ir supjaustytų obuolių
0,5 puodelio špinatų
1/4 puodelio skysčio
1/8 a.š. imbiero
1/8 a.š. gvarzdikėlių
1/4 a.š. cinamono
Į puodą su vandeniu sudėkite obuolius, suberkite cinamoną, imbierą ir gvazdikėlius. Uždenkite ir virkite ant vidutinės ugnies apie 15 minučių arba kol obuoliai suminkštės. Nuimkite nuo ugnies, špinatus suberkite ant obuolių, uždenkite ir palikite dar 1–2 minutėms.
Visus ingredientus perkelkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Jei reikia – įpilkite skyčio.