Obuolių pyragas su kietuoju sūriu – tai dar viena mano meilės išraiška kietajam sūriui saldžiuose kepiniuose. Daugeliui gali pasirodyti, kad obuolių pyragas labiau rudens nei gražiausių metų švenčių kepinys. Tiesa ta, kad obuolių pyragas vienas labiausiai pamėgtų klasikinių desertų ne tik Lietuvoje, tačiau ir daugelyje kitų šalių.
Keptų obuolių bei cinamono aromatas suteiks namams šilumos ir jaukumo, o kietasis sūris pridės charakterio, kuris suteiks naujų spalvų gerai žinomam obuolių pyragui. Obuolių pyragas su kietuoju sūriu patiks norintiems išbandyti šiek tiek kitokį obuolių pyragą.
1 val 20 min
Tešlai reikės:
180 g sviesto
280 g pilno grūdo kvietinių miltų
80 g pasukų
40 g tarkuoto kietojo sūrio
1 a.š. druskos
Įdarui:
500 g nuluptų, be sėklų ir norimo dydžio kubeliais supjaustytų obuolių
45 g rudojo cukraus (tinka ir baltasis)
3/4 v.š. cinamono
40 g sviesto
30 g tarkuoto kietojo sūrio
2 v.š. vandens
Iki vientisos masės išsukame sviestą, miltus, pasukas ir druską. Suberiame tarkuotą sūrį ir išminkome tešlą. Tešlą padaliname į dvi dalis, susukame į maistinę plėvelę ir dedame porai valandų į šaldytuvą sustingti.
Gaminame įdarą: cukrų sumaišome su cinamonu, miltais. Į šią masę sudedame obuolius, išmaišome.
Vieną tešlos dalį iškočiojame ir ja išklojame pyrago pagrindą. Tešlą padengiame obuolių mase, užberiame tarkuoto sūrio, išdėliojame nedideliais gabalėliais pjaustytą sviestą.
Iškočiojame antrąjį tešlos sluoksnio, iš jos išpjauname juosteles, eglutes ir pan. Juostelėmis ir kitomis tešlos formelėmis išklojame pyrago viršų, jį patepame šlapiu teptuku. Pabarstome cukrumi.
Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 min.