Obuolių pyragas su kietuoju sūriu

Obuolių pyragas su kietuoju sūriu

Obuolių pyragas su kietuoju sūriu – tai dar viena mano meilės išraiška kietajam sūriui saldžiuose kepiniuose. Daugeliui gali pasirodyti, kad obuolių pyragas labiau rudens nei gražiausių metų švenčių kepinys. Tiesa ta, kad obuolių pyragas vienas labiausiai pamėgtų klasikinių desertų ne tik Lietuvoje, tačiau ir daugelyje kitų šalių.

Keptų obuolių bei cinamono aromatas suteiks namams šilumos ir jaukumo, o kietasis sūris pridės charakterio, kuris suteiks naujų spalvų gerai žinomam obuolių pyragui. Obuolių pyragas su kietuoju sūriu patiks norintiems išbandyti šiek tiek kitokį obuolių pyragą.

1 val 20 min

Tešlai reikės:

180 g sviesto

280 g pilno grūdo kvietinių miltų

80 g pasukų

40 g tarkuoto kietojo sūrio

1 a.š. druskos

Įdarui:

500 g nuluptų, be sėklų ir norimo dydžio kubeliais supjaustytų obuolių

45 g rudojo cukraus (tinka ir baltasis)

3/4 v.š. cinamono

40 g sviesto

30 g tarkuoto kietojo sūrio

2 v.š. vandens

Iki vientisos masės išsukame sviestą, miltus, pasukas ir druską. Suberiame tarkuotą sūrį ir išminkome tešlą. Tešlą padaliname į dvi dalis, susukame į maistinę plėvelę ir dedame porai valandų į šaldytuvą sustingti.

Gaminame įdarą: cukrų sumaišome su cinamonu, miltais. Į šią masę sudedame obuolius, išmaišome.

Vieną tešlos dalį iškočiojame ir ja išklojame pyrago pagrindą. Tešlą padengiame obuolių mase, užberiame tarkuoto sūrio, išdėliojame nedideliais gabalėliais pjaustytą sviestą.

Iškočiojame antrąjį tešlos sluoksnio, iš jos išpjauname juosteles, eglutes ir pan. Juostelėmis ir kitomis tešlos formelėmis išklojame pyrago viršų, jį patepame šlapiu teptuku. Pabarstome cukrumi.

Kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45-50 min.

Rašyti komentarą

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SEKITE MUS

ZUIKIO RECEPTAI KNYGA

KITI RECEPTAI

  • All Post
  • Africa
  • America
  • Asia
  • Europe
  • Paruoštukai
  • Patarimai | Paplepėjimai
  • Receptai alergiškiems
  • Receptai mažiausiems
  • Receptai šeimai
  • Travel Tips
  • Uncategorized
    •   Back
    • Augalinės kilmės | Veganiški
    • Desertai
    • Mažai angliavandenių
    • Mėsa
    • Užkandžiai
    • Pusryčiai
    • Salotos/mišrainės
    • Be mėsos | Vegetariški
    • Sriubos
    • Žuvis | jūros gėrybės
    • Per 30 minučių
    • Kruopos/makaronai
    • Bulvių patiekalai
    • Gėrimai
    •   Back
    • Be glitimo
    • Be pieno produktų
    •   Back
    • Tešlos
    • Duona
    • Kremai
    • Kita
    • Prieskoniai
    •   Back
    • Nuo 9 mėn
    • Nuo 6 mėn
    • Nuo 12 mėn
    • Mokyklos priešpiečių dėžutė
Edit Template

© 2023 Zuikio Receptai visos teisės saugomos