Paprikų salotos arba Lietuvos trispalvė lėkštėje. Šiuose salotose raudonosios, žaliosios ir geltonosios paprikos derinamos su mocarela ir balzamiko actu. Sveikos, lengvai pagaminamos trispalvės paprikų salotos, puikiai tiks garnyrui prie vakarienės stalo pavasarį.
Paprikas rekomenduoju troškinti specialioje grill keptuvėje arba kepti ant laužo, tačiau galima ir paprastoje keptuvėje.
20 min
2 porcijoms
Reikės:
3 paprikų (raudonosios, geltonosios ir žaliosios)
mocarelos gabaliukų
1,5 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. balzamiko acto
druskos, pipirų
Paprikas supjaustykite ketvirčiais, išimkite sėklas. Įkaitinkite grill keptuvę ir sudėkite paprikas žievelėmis žemyn. Kepkite apie 5-8 minutes, kol susidarys juodi dryželiai.
Sudėliokite paprikas lėkštėje, uždėkite mocarelos sūrio, užberkite druskos, pipirų, užliekite aliejaus ir balzamiko actą.