Visai buvau pamiršusi kokiais receptais dalinomės su žurnalo “Tavo vaikas” skaitytojais mamos dienos proga,, vienas receptų buvo šis persikų pyragas iš avižinių miltų! Atsitiktinai varčiau seną numerį ir pagalvojau… kodėl jais dar nepasidalinau su savo tinklaraščio skaitytojais. Smagiausia, kad receptai puikiai tinka vasarai :).
O šis persikų pyragas iš avižinių miltų – vienas tų, kuriuo be sąžinės graužaties galima gardžiuotis ne tik tokia nuostabia Mamos dienos proga, tačiau ir eilinį pirmadienį. Puikus pasirinkimas kasdienėms kavos pertraukėlėms ar subalansuotam desertui, kai pagaliau pasiryžti gyventi sveikiau.
1 val 10 min
Reikės:
2 persikų
1 stiklinės graikiško jogurto
¼ stiklinės klevų sirupo arba medaus
2 kiaušinių
¼ stiklinės pasukų
1 stiklinės speltos miltų
½ stiklinės avižinių dribsnių
1 ½ a. š. kepimo miltelių
½ a.š cinamono
žiupsnelio druskos
Kiaušinius išplakite dubenyje. Supilkite pasukas, graikišką jogurtą, klevų sirupą ir išmaišykite iki vientisos masės. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, avižinius dribsnius, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Birius ingredientus sumaišykite su skystais. Paruoštą tešlą sudėkite į kepimo formą. Persikus supjaustykite norimo dydžio gabalėliais ir išdėliokite pyrago viršuje. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.