Ryžių košė su lašiša ir žirneliais – paprastas ir maistingas kūdikio tyrelės receptas. Tinka kūdikiams nuo 6 mėnesių, susipažinus su kiekvienu ingredientu atskirai. Galima trinti iki vientisos tyrelės masės arba (kaip darėme šiuo atveju mes) visus ingredientus sutrinti šakute. Ryžių košė su lašiša ir žirneliais vienas dažniausiai mano mažylės valgomų košių, na, tiksliau ryžius tai grikiais ar kitomis kruopomis pakeitus.
Reikės:
100 g lašišos file (iškaulytos)
1/4 puodelio virtų ryžių
1/4 puodelio šaldytų žirnelių
Vandens (jei trinsite iki tyrelės konsistencijos)
sviesto ar kokybiško nerafinuoto aliejaus, šviežių susmulkintų prieskoninių žolelių (nebūtina)
Visus ingredientus, išskyrus sviestą ir prieskonines žoleles (jei tokius ingredientus naudojame) sudedame į garų puodą ir verdame 7-10 minučių, kol lašiša išsigarins, o ryžiai pašils.
Į lėkštę sudedame visus ingredientus ir sutriname juos šakute.