Ryžių pudingas su moliūgais – klasikinį ryžių pudingo desertas pagardintas moliūgo tyre. Pakeitėme dalį ingredientų ir pritaikėme pieno produktų netoleruojantiems, į alergijas linkusiems vaikams, taip pat veganams. Šis desertas puikiai papuoš vaikų šventes ar pusryčius.
Jei ryžius užpiltumėte karštu pienu ir paliktumėte per naktį ar porai valandų sutrumpintumėte jų paruošimo laiką.
1 val 40 min
4 porcijos
Reikės:
400 ml kokosų pieno
200 ml augalinio pieno
1 stiklinės apvaliųjų ryžių
1/4 stiklinės klevų sirupo
moliūgų tyrės
Pagardui: uogienės, vaisių, sausainių
Papuošimui: guminukų
Į puodą supilame kokosų ir augalinį pieną, klevų sirupą ir maišome, kol viskas užverda. Į puodą suberiame nuplautus ryžius ir verdame ant vidutinės ugnies apie 1 valandą, vis pamaišydami, jog pienas nepradėtų bėgti, o ryžiai svilti. Kai ryžiai jau atrodys beveik išpampę, išjungiame ugnį, įdedame moliūgų tyrės ir uždengtame puode pudingą paliekame stovėti 20-30 minučių. Jei košei trūks skystumo- įpilame truputį karšto augalinio pieno.
Ryžių pudingą dedame į dubenėlius ir puošiame guminukais, uogomis ar sausainiais.