Įdomus ir šiuo metu itin madingas šaldytas vaisių pyragas. Tai kažkas tarp ledų deserto ir sveikuoliško vaisių kokteilio. Geriausias metas jo išbandymui – karšta vasaros diena.
Naudojau 15 cm skersmens kepimo formą
Pagrindui:
- 1/2 puodelio graikinių riešutų
- 1/2 kokoso drožlių
- 5 datulių be kauliukų
- 2 šaukštų kokosų aliejaus
- druskos žiupsnelio
Įdarui:
- 1/2 puodelio smulkintų ananasų
- 2 puodelių smulkinto mango vaisiaus
- 1/2 puodelio kokosų aliejaus
- 2 šaukštų medaus ar kito saldiklio
- 2 arbatinių šaukštelių ciberžolės
- 1 šaukšto citrinos žievelės
- 1 šaukšto citrinos sulčių
Pagrindo gamybai, į virtuvinį kombainą supilkite graikinius riešutų ir trinkite, kol riešutai susismulkins (ne iki miltų masės). Supilkite likusius pagrindo ingredientus ir virtuvinio kombaino pagalba sutrinkite iki vientisos masės. Masę sudėkite į pyrago formą ir padėkite į šaldytuvą.
Gamindami įdarą trintuvo/maisto smulkintuvo ar kokteilinės pagalba visus ingredientus sumaišykite iki vientisos masės. Masę supilkite ant pyrago pagrindo.
Pyragą dėkite į šaldymo kamerą 2-3 valandoms, kol sustings.