Saldžiosios bulvės ir mango tyrė su imbieru – egzotiškas ir skanus derinys mažyliams. Lengva paruošti ir tikrai nustebins savo skoniu gerąja prasme.
Saldžiosios bulvės ir mango tyrė ne tik yra skani, bet ir sveika dėl saldžiosioje bulvėje ir mango esančių vitaminų ir skaidulų. Imbieras pridės švelnaus aštrumo ir šilumos į tyrę. Tai puikus pasirinkimas šaltuoju metų laiku, kai norisi saulės šilumos.
Reikės:
2 nuluptų ir supjaustytų kubeliais vidutinių saldžiųjų bulvių
1 nulupto ir supjaustyto mango
1/2 a.š. šviežiai tarkuoto imbiero (nebūtina)
1/2 stiklinės skysčio (vandens, mamos pieno, pieno mišinio)
Į puodą sudėkite kubeliais pjaustytas saldžiąsias bulves ir įpilkite vandens tiek, kad apsemtų saldžiąsias bulves. Vandenį užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite 20–25 minutes arba kol bulvės suminkštės. Leiskite šiek tiek atvėsti.
Į trintuvą sudėkite saldžiąsias bulves, mangą ir imbierą ir trinkite 1–2 minutes iki vientisos masės. Jei reikia skystesnės tyrės – įpilkite papildomo skysčio.