Saldžiosios bulvės su feta ir špinatais gardus ir paprastas patiekalas, be mėsos. Šiam paprastam patiekalui dažniausiai bulvę išsikepu iš vakaro, o tada kitą dieną, grįžusi iš darbų patiekalą paruošiu per 30 minučių.
4 porcijos
Reikės:
5-6 mažų saldžiųjų bulvių (batatų)
100 g susmulkintų šviežių špinatų
100 g fetos
1 susmulkintos česnako skiltelės
1 v.š. alyvuogių aliejaus + apšlakstymui
Saldžiąsias bulves perpjauname per pusę išilgai ir padedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos išpjauta puse į viršų. Apšlakstome trupučiu aliejaus ir kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30–35 minutes arba kol suminkštės.
Išimame bulves iš orkaitės ir nedideliu šaukštu išskobiame vidurį (ne per daug, apie 1,5-2 šaukštelius iš kiekvienos pusės).
Bulvės minkštimą sumaišome su špinatais, česnaku, feta ir 1 šaukštu aliejaus ir gauta mase įdarome bulvių puseles. Apšlakstome trupučiu aliejaus ir kepame dar 10-15 minučių 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėję, kol masė pašils.
Saldžiosios bulvės su feta ir špinatais pagamintos! Skanaus!