Kas kas labiau atgaivins vasarą, jei ne šalta kava. Na, ir kas, kad tikrai jau nebe vasara? Šalta kava galima pasimėgauti ir rudenį, bent trumpam į vasaros prisiminimus paneriant.
Dalinuosi nuo pavasario socialinius tinklus “drebinusiu” šaltos kavos receptu.
10 min
1-2 porcijos
Reikės:
4 valgomieji šaukštai tirpios kavos
4 šaukštai kokosų cukraus (ar paprasto)
4 šaukštai karšto vandens
300 mililitrų šalto pieno
ledukų pagal poreikį
Į dubenėlį sudedame kavą, cukrų, vandenį ir intensyviai suplakame elektriniu plaktuvu (ar šluotele) iki kreminės konsisitencijos. Rankomis plakdami užtruksite apie 5 minutes, elektrinio plaktuvo pagalba kavą suplaksite kur kas greičiau – per minutę. Į stiklines sudedame ledukus, pilame pieno, o ant viršaus šaukštu uždedame plaktos kavos. Gamindami kavą ir keisdami porcijos dydį, svarbiausia išlaikyti kavos, cukraus ir karšto vandens proporciją (1:1:1).