Spagečiai su rikota ir pomidorais Tadam! Ir vėl #blogeriukovos bei #20dienusveikaigyvenu iššūkiui skirtas receptas. Šį kartą vienas mėgstamiausių ingredientų – makaronai, o tiksliau “Dobele” pilno grūdo spageti makaronai.
Nėra nieko geriau nei makaronai, o ir skanumas šių, pomidorais ir rikota gardintas, neišpasakytas. Spagečiai su rikota ir pomidorais sotus, daug darbo nereikalaujantis patiekalas.
55 min
4 porcijoms reikės:
300 g “Dobele” pilno grūdo spageti makaronų
3 česnako skiltelės
4 saujos sultenių
300 g rikotos
1 citrina
alyvuogių aliejaus
500 g vyšninių pomidorų
20 g čiobrelių
druskos, pipirų
Nulupkite, smulkiai supjaustykite česnaką ir sudėkite į dubenį. Apipilkite aliejumi, įtarkuokite citrinos žievelės, sudėkite čiobrelius, išmaišykite. Pomidorus švelniai patepkite aliejaus mišiniu, o likusį mišinį įmaišykite į rikotą. Į skardą įpilkite šiek tiek vandens, sudėkite pomidorus ir rikotą. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes.
Spageti išvirkite taip kaip nurodytą ant pakuotės.
Į skardą sudėkite išvirusius makaronus, įspauskite citrinos sulčių, pagardinkite prieskoniais, sultenėmis ir viską labai gerai išmaišykite, kad rikota pasidengtų kiekvienas spagetis.