Sūrio pyragas su riešutų ir karamelės pertepimu – mano Velykinio pyrago receptas, dar vienas skanus ir didelių kulinarinių gabumų nereikalaujantis sūrio pyragas. Sūrio pyragas su riešutų ir karamelės pertepimu – tai išskirtinis desertas, kuris sujungia kreminį sūrio pyrago švelnumą su sodriu ir saldžiu riešutų ir karamelės skoniu. Šis desertas pradžiugins tiek jūsų šeimos narius, tiek svečius. Šis sūrio pyragas yra ne tik skanus, bet ir estetiškai patrauklus, todėl puikiai tinka ypatingoms progoms ar šventiniams stalui.
Pagrindui:
180 g arbatinių sausainių
80 g sviesto
50 g migdolų miltų arba migdolų
80 g stambiai kapotų ir sausoje keptuvėje skrudintų migdolų
Pusė indelio „Rududu“
Sūrio masei:
750 g kreminio sūrio
300 g riebios grietinėlės 36%
5 kiaušinių
150 g cukraus
50 g krakmolo
Pusė indelio “Rududu”
100 g stambiai kapotų ir sausoje keptuvėje skrudintų migdolų
Papuošimui:
karamelinių spragėsių
Sausainius sumalame iki trupinių, sumaišome su migdolų miltais ir tirpintu sviestu. Masę sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, gerai prispaudžiame ir dedame į šaldytuvą.
„Rududu“ sumaišome su stambiai kapotais migdolais ir šiuo mišiniu ištepame pyrago pagrindą.
Gaminame sūrio masę: kreminį sūrį, grietinėlę, kiaušinius, cukrų ir krakmolą gerai išmaišome, bet neplakame ilgai, kad nesusidarytų oro burbuliukai.
Likusią „Rududu“ masę sumaišome su migdolais.
Ant pyrago pagrindo supilame pusę sūrio pyrago masės, padrikai sudedame „Rududu“ ir migdolų masę, užpilame likusią sūrio masę.
Kepame 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių „karšto vandens vonelėje“.
Iškepus leidžiame atvėsti iki kambario temperatūros ir statome bent porai valandų į šaldytuvą.
Prieš patiekiant papuošiame spragėsiais.