Svogūnų sriuba su pelėsiniu sūriu kai norisi kažko gardaus ir kitokio. Šis sriubos receptas skirtas didelėms vaikams, na tiems kurie bent į trečiają dešimtį žengia. Pripažinkime, jog svogūnai ir pelėsinis sūris nėra itin (švelniai tariant) mėgstami vaikų…
Tai mano prancūziškos sriubos interpretacija be vyno ir su pelėsiniu sūriu bei grietinėle.
Svogūnų sriubos receptų apstu ir tai suprantama, nes Prancūzijoje kiekviena šeimininkė turi savą ir nepakartojamą svogūnų sriubos receptą.
Sriubai išvirti reikės laiko ir šiek tiek kantrybės karamelizuojant svogūnus.
Svogūnų sriuba su pelėsiniu sūriu virsite tikrai virš 1 val 30 minučių, tad nusiteikite.
1 val 30 min.
4 porcijoms reikės:
500 g svogūnų
3 v. š. sviesto
3 skiltelių česnako
2 a.š. klevų sirupo
1 v.š. miltų
800 ml sultinio
50 ml grietinėlės
druskos, pipirų (gali nereikėti)
80 g mėlynojo pelėsinio sūrio
80 g fermentinio sūrio
Mėgstamos duonos/ prancūziško batono
Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Česnaką susmulkinkite. Puode įkaitinkite sviestą, suberkite svogūnus, česnakus ir ant silpnos ugnies kepkite 40 minučių vis pamaišydami medine lentele, jog šie nesudegtų. Po 40 min į puodą įdėkite klevų sirupo, išmaišykite – ir dabar dažnai maišydami kepkite juos dar 20 min, kol svogūnai taps sodriai rudos spalvos.
Svogūnus pabarstykite miltais ir maišydami medine lentele kepkite apie 1 minutę. Įpilkite sultinio, uždenkite puodą dangčiu ir ant silpnos ugnies virkite maždaug 25 minutes. Retkarčiais pamaišykite.
Pelėsinį sūrį susipjaustykite, dalį galite palikti papuošimui.
Į puodą su sultiniu pilkite grietinėlę, sudėkite pelėsinį sūrį ir viską virkite apie 10 minučių, kol sūris ištirps. Jei reikia sriubą pagardinkite druska ir pipirais.
Duonos ar prancūziško batono riekelę paskrudinkite. Į lėkštę pilkite sriubą, į ją dėkite duonos/batono riekelę ir gausiai užbarstykite sūriu.